Seo’nun Zararları Var Mıdır?

  • Anasayfa
  • Seo’nun Zararları Var Mıdır?

İnternet adresinizin üst sıralarda bulunması için mutlaka SEO çalışmasına ihtiyaç vardır. Peki, SEO’nun zararları var mıdır? Google sitesinin kalite yönergelerinden bir tanesi olan aşırı SEO, sayfaları gereğinden fazla zorlayarak doğallaştırma adına olumlu veya olumsuz şekilde yapılacak SEO çalışmalarına denilmektedir. Siteler genel olarak arama motorlarını manipüle durumuna getirerek oluşturulmakta, kullanıcının bilgiye ve kaliteli içeriklere ulaşması önemsenmemektedir.

Bunun yanında arama motorlarında üst sıralarda yer almak ana hedef olarak yer almaktadır. Google bu gibi sorunların tamamen önüne geçmek ve siteye girecek kişilerin bilgiye ulaşmasını sağlamak için bu konuda aşırı SEO çalışması olan siteleri doğallaştırmayı tercih ediyor. Anahtar kelimeler uyumlu olarak yazılmış, özgünleştirilmiş, kaliteden yoksun bulunan içeriklere sahip adresler Google sitesi tarafından tespit ediliyor ve bu adreslerin üst sıralarda yer almasını tamamen engelliyor.

Aşırı SEO Durumu

Aşırı SEO’dan kaçınmak adına direkt anahtar kelimelerden yer alan başlıklar girmemeli ve internet sitelerinden alınan kopya yazılar yazılmaması gerekmektedir. SEO uzmanları genel olarak arama motorlarında üst sıralarda bulunmak için manipüle edilmiş işlemler yapmakta ve bu işlemler sayesinde üst sıralarda bulunmaktadır. Fakat arama motorları oluşturduğu yeni algoritmalarla bu konuları kısa zamanda kolaylıkla tespit etmektedir.

Google’ın Yeni Algoritma Yapısı

Google’ın yağmış olduğu yeni güncellemeler ile beraber bir kullanıcı üst sırada yer alan bir siteye giriş yaptıktan sonra hızlıca o siteden ayrılarak bir sonraki adrese girmesi durumunda Google mantığına göre kullanıcıların çıkmış olduğu siteden aradığı bilgiyi bulamadığı anlaşılıyor. Bu konuda çıkış yapılacak sitenin kullanıcı deneyimi kısmında puan kaybetmesine neden olmaktadır. Aşırı SEO yaparak ilk etapta Google’da üst kısımlarda yer almak mümkün olsa bile yeni güncellemeler sonrasında sitenizin ayakta kalması mümkün değildir.